Noga z kurczaka ze skórką posmarowaną harissą
To propozycja na szybki obiad. Wykonanie łatwe z nutą ostrości. Idealna jak i do kartofla, frytek, tak i do chleba.
Składniki:
noga z kurczaka
sól, pieprz
1 łyżka oleju
1 łyżeczka harissy (ostra pasta z papryczek chili z dodatkiem czosnku oraz kminku)
Nogę oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać olej z 1 łyżeczką harissy i posmarować pędzelkiem całą nogę. Rozgrzać patelnię i zrumienić nogę. Następnie dolać 100 ml wody i dusić pod przykryciem ok.20-30 minut, w zależności jak ma być wypieczona.
Składniki:
noga z kurczaka
sól, pieprz
1 łyżka oleju
1 łyżeczka harissy (ostra pasta z papryczek chili z dodatkiem czosnku oraz kminku)
Nogę oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać olej z 1 łyżeczką harissy i posmarować pędzelkiem całą nogę. Rozgrzać patelnię i zrumienić nogę. Następnie dolać 100 ml wody i dusić pod przykryciem ok.20-30 minut, w zależności jak ma być wypieczona.
Komentarze
Prześlij komentarz