Szyszki
Wiele z nas pamięta ten smak. Słodkie, przepyszne szyszki z dzieciństwa. Postanowiłam sobie przypomnieć ten smak i zrobić je. Oto przepis.
Składniki:
100-120 gram masła
1/2 kg krówek
2 łyżki kakao
150 gram ryżu preparowanego
Wykonanie
W dużym garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojone krówki i kakao. Mieszamy co jakiś czas, aż składniki się rozpuszczą. Wyłączamy gaz i dodajemy ryż preparowany. Dokładnie mieszamy. Jak trochę ostygnie, formułujemy na kształt szyszek. Uważamy, aby się nie poparzyć. Gotowe szyszki odstawiamy, aż ostygną. Smacznego.
Składniki:
100-120 gram masła
1/2 kg krówek
2 łyżki kakao
150 gram ryżu preparowanego
Wykonanie
W dużym garnku rozpuszczamy masło. Dodajemy pokrojone krówki i kakao. Mieszamy co jakiś czas, aż składniki się rozpuszczą. Wyłączamy gaz i dodajemy ryż preparowany. Dokładnie mieszamy. Jak trochę ostygnie, formułujemy na kształt szyszek. Uważamy, aby się nie poparzyć. Gotowe szyszki odstawiamy, aż ostygną. Smacznego.
cudowny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Amanda&Hubert
Oj tak klasyka kiedyś się je robiło:)
OdpowiedzUsuń