Paluszki serowo-paprykowe z ciasta francuskiego
Bardzo szybka przekąska, łatwa i smaczna.
Składniki:
ciasto francuskie
100 gram startego sera żółtego
papryka czerwona słodka w proszku (ok. 1 łyżeczki)
jajko i 1 łyżka mleko do posmarowania
oregano
Wykonanie
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Wzdłuż węższego boku wyznaczamy środek, ale nie przecinamy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Starty ser żółty mieszamy z czerwoną papryką i i nakładamy na jedną połowę ciasta. Składamy na pół i lekko dociskamy. Ciasto kroimy na paski o szerokości 1 cm. Skręcamy w spiralki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem i posypujemy oregano. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 200 st.C
Składniki:
ciasto francuskie
100 gram startego sera żółtego
papryka czerwona słodka w proszku (ok. 1 łyżeczki)
jajko i 1 łyżka mleko do posmarowania
oregano
Wykonanie
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Wzdłuż węższego boku wyznaczamy środek, ale nie przecinamy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Starty ser żółty mieszamy z czerwoną papryką i i nakładamy na jedną połowę ciasta. Składamy na pół i lekko dociskamy. Ciasto kroimy na paski o szerokości 1 cm. Skręcamy w spiralki i wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy jajkiem rozmąconym z mlekiem i posypujemy oregano. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 200 st.C
Komentarze
Prześlij komentarz