Faszerowany udziec z indyka
Składniki:
Udziec z indyka ok. 1.5 kg
Marynata:
Oliwa
sól pieprz
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 ząbki czosnku
papryka czerwona słodka
Farsz:
1 pierś z kurczaka
1/2 świeżej papryki czerwonej
4 pieczarki
1 cebula
Udziec z indyka dokładnie myjemy. Trybujemy.
Następnie mięso rozbijamy.
Kolejnym etapem jest przyprawienie. Dokładnie mieszamy w marynacie. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do następnego dnia. Mięso powinno pozostać w marynacie na co najmniej 12 godzin.
Dnia następnego faszerujemy.
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Przesmażamy krótko i solimy. Pierś z kurczaka i paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na udziec. Dokładnie zawijamy. W niektórych miejscach warto zaszyć nitką i owinąć aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
Pieczemy ok. 1.5 godziny w temp. 200 st.C
Smacznego
Udziec z indyka ok. 1.5 kg
Marynata:
Oliwa
sól pieprz
2 liście laurowe
kilka ziarenek ziela angielskiego
2 ząbki czosnku
papryka czerwona słodka
Farsz:
1 pierś z kurczaka
1/2 świeżej papryki czerwonej
4 pieczarki
1 cebula
Udziec z indyka dokładnie myjemy. Trybujemy.
Następnie mięso rozbijamy.
Kolejnym etapem jest przyprawienie. Dokładnie mieszamy w marynacie. Naczynie przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do następnego dnia. Mięso powinno pozostać w marynacie na co najmniej 12 godzin.
Dnia następnego faszerujemy.
Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę. Przesmażamy krótko i solimy. Pierś z kurczaka i paprykę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy i wykładamy na udziec. Dokładnie zawijamy. W niektórych miejscach warto zaszyć nitką i owinąć aby farsz nie wydostał się na zewnątrz.
Pieczemy ok. 1.5 godziny w temp. 200 st.C
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz