Chrupiąca surówka z białej kapusty
Muszę przyznać, że pierwszy raz jadłam tą wersję surówki z białej kapusty i bardzo mi zasmakowała. W obiad stanowiła więc połowę zawartości mojego talerza. Chrupiąca i lekko słodka. Wygląda zwyczajnie, ale jest przepyszna. Polecam.
Składniki:
ćwierć małej kapusty białej
1 marchewka
1 cebula
1 jabłko
oliwa
miód
sól, pieprz
sok z połowy cytryny
Kapustę cienko poszatkować. Zalać szklanką wrzącej wody i wsypać łyżeczkę soli. Wymieszać i ugnieść łyżką. Odstawić na 10 minut, aby kapusta puściła soki i zmiękła. Marchewkę, cebulę i jabłko zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Kapustę odcisnąć z wody. Wszystkie warzywa wymieszać w misce. Dodać oliwę, łyżkę miodu i sok z połowy cytryny. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego
Składniki:
ćwierć małej kapusty białej
1 marchewka
1 cebula
1 jabłko
oliwa
miód
sól, pieprz
sok z połowy cytryny
Kapustę cienko poszatkować. Zalać szklanką wrzącej wody i wsypać łyżeczkę soli. Wymieszać i ugnieść łyżką. Odstawić na 10 minut, aby kapusta puściła soki i zmiękła. Marchewkę, cebulę i jabłko zetrzeć na tartce o grubych oczkach. Kapustę odcisnąć z wody. Wszystkie warzywa wymieszać w misce. Dodać oliwę, łyżkę miodu i sok z połowy cytryny. Wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz