Śledź w oleju
Czas na śledzia. Bardzo pyszna przekąska uwielbiana przez wielu. Ja również zaliczam się do tego grona. Śledzik w tej odsłonie bardzo mi smakuje, więc podzielę się z Wami moim przepisem.
Składniki:
2-3 płaty śledziowe
3 małe cebule
3/4 szklanki oliwy
majeranek
Śledzie namoczyć (ok. 4 godzin). Pokroić na 3 cm kawałki. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać do śledzi. Zalać oliwą. Doprawić majerankiem wedle uznania. Dobrze wymieszać i odstawić na kilka godzin.
Składniki:
2-3 płaty śledziowe
3 małe cebule
3/4 szklanki oliwy
majeranek
Śledzie namoczyć (ok. 4 godzin). Pokroić na 3 cm kawałki. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać do śledzi. Zalać oliwą. Doprawić majerankiem wedle uznania. Dobrze wymieszać i odstawić na kilka godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz